Neden Çelik Yapılar?

Çelik, Ekonomiktir

Ön üretimli, fabrikasyon taşıyıcı elemanlar, düşük fiyata yüksek kalite sağlamakta ve inşaat süresini çok kısaltmaktadır. Çelik, taşıma kapasitesinin ağırlığına oranı en yüksek olan malzemedir. Çeliğin yüksek taşıma kapasitesi sayesinde çelik yapı elemanları, daha küçük kesit ve ölçülerde, daha hafif ve mükemmel kalitelerde üretilmektedir. Çelik yapılarda taşıyıcı eleman boyutları ahşap ve betona göre çok daha küçük olduğu için çok daha fazla kullanım alanı elde edilmektedir. Bu da yapı alanının daha verimli kullanılmasını sağlamaktadır. Fiyat dengesi ve kısa yapım süreleri insanların daha erken yerleşmelerine imkan vererek daha az kira, faiz ve maliyet avantajı elde etmelerine olanak vermektedir.

Çelik, Depreme Karşı Dayanıklıdır

Çeliğin yüksek mukavemeti, esnekliği ve hafifliği depreme dayanıklı en iyi inşaat malzemesi olmasını sağlamaktadır. Çelik, aldığı darbelere karşı koyabilen ve kırılmadan hafif deformasyonlarla gelen darbeyi engelleyen bir malzemedir. Çelik yapı hafiftir. Yapının kütlesi ne kadar büyük olursa depremde etkileneceği kuvvet de o kadar büyük olacaktır. Deprem kuvvetini azaltacak tek unsur ise yapının hafifletilmesidir. Çelik evler betonarme yapılara oranla yaklaşık 5 kat daha hafiftir. Bu da binaya gelen deprem yükünü 5 kat azaltacaktır.

Çelik, Çevrecidir

Çelik, dayanıklı ve tekrar kullanılabilen bir malzemedir. Çelik binaların sökümünden çıkan malzeme geri kazanılmaktadır. Hafif çelik malzemeden yapılan bir binanın iskeleti 7-8 hurda otomobilden elde edilebilmektedir. Buna karşılık benzer bir yapıyı ahşaptan yapmak için yaklaşık 50 ağacın kesilmesi gerekmektedir.

Çelik, Hızlıdır

Temel ve su basman haricinde betona ihtiyaç olmadığı için çelik Konstrüksiyon un montajı hava şartlarına bağlı kalmaksızın çok hızlı yapılabilmektedir. Bu da sermaye ihtiyacının azalmasına ve inşaat maliyetlerinin düşmesine imkan sağlamaktadır. 200 m2 bir evin montajı 10 gün gibi kısa bir sürede tamamlanabilmektedir.

Çelik, Kalitelidir

Tüm dünyada uluslararası standartlarla belirlenmiş özelliklerde üretilen ve tamamen endüstriyel bir ürün olan çeliğin kalitesi üretiminin her aşamasında kontrol edilerek belgelenmektedir. Yapımcı yada kullanıcı malzemenin fiziksel özelliklerine müdahale edememektedir. Teorik hesap değerleri de uygulamada da aynen geçerli olmaktadır. Betonun içine gizlenmediğinden projeye ve standartlara uygunluğu her zaman denetlenebilme imkanı sağlamaktadır.

Çelik, Paslanmazdır

Hafif çelik taşıyıcı üretiminde galvaniz kaplı çelik kullanıldığından korozyon direnci yüksektir, paslanma olmamaktadır. Ahşaptaki gibi çatlama, zamanla böceklenme yaşanmamaktadır. Yapılarımızda kullandığımız çelik, uluslararası standartlarda ve kalitede üretilen galvanizli çelikten oluşmaktadır.

Çelik, Esnektir

Modern ve geleceğe yönelik binalarda, çeliğin getirdiği diğer bir önemli faktör, yerleşimdeki esnekliktir. Hızla değişen yaşam tarzımızın mekanlarımıza uyumu, çelik yapılarda daha kolay ve ekonomik olarak sağlanabilmektedir. Yıllar sonra oluşabilecek koşullara göre taşıyıcı olmayan bölme duvarlar kaldırılarak veya yerleri değiştirilerek ihtiyaçlarınız karşılanabilmektedir.

Çelik, Yıldırıma Karşı Korur

Çelik Konstrüksiyon diğer taşıyıcı sistemlerden farklı olarak yıldırıma karşı da koruma sağlamaktadır. Çünkü çelik iskelet toprağa giden bir yol oluşturarak patlama, ufak çaplı yangın ve kişisel yaralanma risklerini azaltmaktadır.

Çelik Yapı Sistemleri
Uygulama Adımları

Yapısal çelik konstrüksiyon projelerinin tasarım, imalat ve montajı Dağcı Demir Çelik tarafından yapılmaktadır.
Statik hesaplar, uluslararası platformlarda kabul görmüş statik programlarda, öngörülen tüm yükler esas alınarak ekibimiz tarafından yapılır.
Çelik yapı imalat projeleri, bu alanda geliştirilmiş çizim programlarında hazırlanarak üretime hazır hale getirilir.
Ürünler tesisimizde eğitimli personelimiz tarafından minimum toleranslarla üretilir. Kaynak kalınlıkları, eleman boyları kalite kontrol mühendisi tarafından kontrol edilir.
Boyaya hazır olan malzemeler yüzey temizlikleri yapıldıktan sonra şartnamesine göre boyanarak sevkiyata hazır hale getirilir.
Çelik yapı montajı, tüm iş güvenliği önlemleri alınarak uzman ve eğitimli ekipler tarafından kusursuz bir şekilde yapılır.
[ blog ]

Son Yazılar

Çelik Merdiven Yapımı ve Kullanım Alanları
Merdiven farklı yükseklikteki iki nokta arasında bağlantı kurmaya yarayan, düzenli mesafelerle kademelendirmesi yapılan mimari yapılara denilmektedir.
Bina Güçlendirme Nasıl Yapılır?
Bina güçlendirme, bir yapının muhtemel bir depremde yıkılması veya çökmesi ile oluşacak can kaybını önlemek amacıyla yapılan
Çelik Yapıların Kurulma Teknikleri
Çelik yapı montajı esasen dört ana görevden oluşur: Kuruluşların montajın başlamasına uygun ve güvenli olduğunun tesis edilmesi.