Çelik Yapıların Kurulma Teknikleri

Çelik Yapıların Montajı

 

Çelik yapı montajı esasen dört ana görevden oluşur:

 

Kuruluşların montajın başlamasına uygun ve güvenli olduğunun tesis edilmesi.

Genellikle vinçler kullanarak, ancak bazen kriko kullanarak bileşenleri konumlarına getirme ve yerleştirme. Bileşenleri yerinde sabitlemek için cıvata bağlantısı yapılır, ancak henüz tamamen sıkılmayacaktır. Destekler benzer şekilde tamamen güvence altına alınamayabilir.

Yapıyı hizalamak, esasen sütun bazlarının astarlı olup seviyesi ve sütunları dik olarak kontrol ederek. Kolon ile kolon bağlantılarına paketleme, kolonun ayarlanabilmesi için değiştirilmelidir.

Vidalama, çerçeveye sertlik kazandırmak ve sabitlemek için tüm cıvata bağlantılarını tamamlamak demektir.

 

Çelik Yapıların Kurulma Teknikleri

 

Vinçler ve Mobil Yükseltme Çalışma Platformları ağırlıklı olarak  binalar ve köprüler için yapısal çelik işlerinin yapılması için kullanılmaktadır, ancak bazen çelik köprü inşası için başka teknikler de kullanılmaktadır. Genellikle, vinçler mobil ve mobil olmayan olmak üzere iki geniş kategoriye ayrılabilir. Birinci kategori kamyonla monte edilen vinçleri, paletli vinçleri ve arazi vinçlerini içerirken, ikinci kategori öncelikli olarak kule vinçlerini kapsar.

 

Mobil Yükseltme Çalışma Platformları, montaj esnasında çelik eşyaya erişmek için, diğer bir deyişle, vinç tarafından kaldırılan parçaları takmak için kullanılır. Bununla birlikte, Mobil Yükseltme Çalışma Platformları desteklemek için özel tedbirlerin alınması koşuluyla (örn., Çelik bölümlerin kısmen yapılmış çelik üzerinde desteklenen raylar gibi davranması), Mobil Yükseltme Çalışma Platformları kendileri de doğrudan hafif çelik elemanların dikilmesi için zeminde veya kısmen dikilmiş çelik işçiliğinde kullanılabilir.